Megatalent op de vleugel gespot: Had nooit verwacht dat hij bij Ajax weg zou gaan
"Na zijn eerste training bij Ajax waren ze meteen overtuigd"

Megatalent op de vleugel gespot: "Had nooit verwacht dat hij bij Ajax weg zou gaan"

27-07-2015 09:44
5

Bobby Adekanye staat te boek als grote belofte. Hij speelde ondanks het feit dat hij pas zestien jaar is al voor Ajax, FC Barcelona en PSV. Adekanye verkast nu naar Liverpool FC. "Als die jongen zichzelf blijft en de juiste begeleiding krijgt, kan hij een hele grote worden."

Het zijn de woorden van Max Kloeth, die hem in 2007 introduceerde bij Ajax. "Na zijn eerste training bij Ajax waren ze meteen overtuigd van Adekanye's kwaliteiten. Ik ben er best trots op dat ik een kleine inbreng in zijn carrière heb gehad. Natuurlijk ook omdat hij naar mijn oude club ging", stelt Kloeth in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tijdens de proefsessies bracht Kloeth het talent naar Ajax. "Als we dan langs de Amsterdam Arena reden, zei Adekanye weleens: 'Kijk Max, daar ga ik later spelen.' Dan zei ik altijd: 'Ja, Bobby. Als je goed je best blijft doen, dan speel jij later zeker in de Arena.' Ik had ook nooit verwacht dat hij bij Ajax weg zou gaan. Of dat achteraf slim is geweest, valt te betwijfelen", besluit Kloeth.