'Streep door de rekening voor PSV: Afellay ondergaat keuring in Engeland'
Aldus Sky Sports

'Streep door de rekening voor PSV: Afellay ondergaat keuring in Engeland'

27-07-2015 10:58
47

PSV-target Ibrahim Afellay staat op het punt een contract te tekenen bij Stoke City. Sky Sports meldt dat de Nederlander, transfervrij sinds zijn vertrek bij FC Barcelona, maandag medisch wordt gekeurd.

De 29-jarige Afellay was bij PSV in beeld om de selectie te versterken. In 2004 maakte Ibi zijn profdebuut voor de Brabanders. Hij groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een dragende kracht én international van Oranje. In 2011 werd de rechtspoot verkocht aan FC Barcelona.

Na uitleenperiodes aan Schalke en Olympiakos kwam er deze zomer een einde aan het mislukte huwelijk tussen Afellay en Barça. PSV hoopte de verloren zoon weer in de armen te kunnen sluiten. De landskampioen deed hem een aanbieding, maar inmiddels ziet het er naar uit dat Afellay voor een nieuw avontuur in de Premier League heeft gekozen. 

Bij Stoke, afgelopen seizoen de nummer negen van Engeland, treft de vijftigvoudig international van Nederland twee landgenoten: Erik Pieters en Marco van Ginkel. Laatstgenoemde wordt dit seizoen door The Potters gehuurd van Chelsea.