PSV beseft: 'Wij kunnen ons niets veroorloven tegen tegenstanders van naam'
PSV kende een zware voorbereiding op het seizoen

PSV beseft: 'Wij kunnen ons niets veroorloven tegen tegenstanders van naam'

27-07-2015 13:25
4

PSV heeft niet de gemakkelijkste tegenstanders uitgekozen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De landskampioen oefende in veertien dagen tegen vier Champions League-ploegen.

De landskampioen versloeg Olympique Lyon, maar moest het hoofd buigen voor FC Basel en AS Monaco. Zaterdagavond was Valencia met 1-0 te sterk voor de ploeg van Phillip Cocu. "Dit soort wedstrijden laat zien dat wij ons niets kunnen veroorloven tegen tegenstanders van naam", laat de trainer weten aan het Brabants Dagblad.

"We begonnen slordig en dan valt de 1-0. Uiteindelijk blijft die goal genoeg voor de zege. Ik vond dat we in de eerste helft wel terug in de wedstrijd kwamen. Na rust hadden we het moeilijk om de voorhoede te bereiken", aldus Cocu.

PSV oefent niet zomaar tegen zulke zware tegenstanders. De huidige inspanning moeten zich gaan uitbetalen wanneer de Champions League straks begint. Daarmee probeert PSV zich niet alleen voor te bereiden op het hoogte van het niveau, maar ook om te wennen aan het reizen en de zware omstandigheden. Cocu gaf eerder al aan bewust voor zo'n moeilijke periode in juli te kiezen.