KNVB refereert aan 'no era penal' en twittert naar gefrustreerde Mexicaan
Voetbalbond feliciteert Mexicanen

KNVB refereert aan 'no era penal' en twittert naar gefrustreerde Mexicaan

27-07-2015 14:45
5

Mexico wist zich vannacht (Nederlandse tijd) tot winnaar van de Gold Cup te kronen. Voor de KNVB een mooi moment om een gefrustreerde Mexicaanse supporter te feliciteren.

Op Twitter plaatst @Josesomor26 sinds het WK van vorig jaar elke dag een tweet met de tekst 'noerapenal', vertaald 'het was geen penalty'. Daarmee doelt de supporter op de WK-wedstrijd tussen Nederland en Mexico, vorig jaar in achtste finale. Oranje kreeg toen na een val van Arjen Robben een strafschop, waarna Mexico werd uitgeschakeld.

Nu Mexico eindelijk weer glorie beleeft, is het voor de KNVB een mooi moment om eindelijk eens te antwoorden op de twitteraar en hem te feliciteren. De hashtag 'erapenal' is er één met een cynische ondertoon. 'Het was een strafschop', betekent dat vrij vertaald. De tweet van de KNVB werd kort na plaatsing geretweet door de Mexicaan.

Mexico won de Gold Cup zondag door in de finale met Jamaica (3-1) af te rekenen. PSV'er Andres Guardado maakte de eerste Mexicaanse treffer, Jesus Corona zorgde voor de 2-0.