Lat omhoog na pikante transfer: 'Hier wordt meer van je verwacht dan bij Cambuur'
Over anderhalve week start Heerenveen tegen De Graafschap

Lat omhoog na pikante transfer: 'Hier wordt meer van je verwacht dan bij Cambuur'

27-07-2015 15:05

Lucas Bijker maakte deze zomer de pikante overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Over anderhalve week begint Heerenveen de competitie met een wedstrijd tegen De Graafschap en Bijker heeft er alle vertrouwen in dat hij begint met een basisplaats.

"Daar ga ik wel vanuit op basis van de voorbereiding", zegt de verdediger in de Leeuwarder Courant. Samen met Jerry St. Juste vormt Bijker waarschijnlijk het centrum van de defensie. "Best bijzonder, want ik ben in principe als linksback gehaald. Ik ben blij met het vertrouwen." Heerenveen moet de geblesseerden Jordy Buijs en Joost van Aken missen en dus is Bijker centraal achterin nodig.

"Bang dat ik mijn plek verlies als Jordy en Joost terug zijn, ben ik niet", reageert Bijker kalm. "Zolang ik het goed doe en mijn stempel op het spel kan drukken, kan de trainer niet om me heen. En dan maakt het me niet uit op welke positie ik speel. Je merkt dat hier meer van je wordt verwacht dan bij Cambuur. Je moet bij Heerenveen toch minimaal in het linkerrijtje eindigen. Er is wat meer druk."