Update: Vertrek van Türüc bevestigd: 'Dank voor de afgelopen drie seizoenen!'

Update: Vertrek van Türüc bevestigd: 'Dank voor de afgelopen drie seizoenen!'

27-07-2015 18:40

Deniz Türüc verkast definitief naar de Turkse Süper Lig. De 22-jarige creatieve middenvelder vertrekt niet naar Besiktas, maar naar Kayserispor. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Türüc werd al tijden in verband gebracht met een transfer en die lijkt hij nu te pakken te hebben. FC Groningen werd ook aan de diensten van Türüc gelinkt, maar de noorderlingen ontkenden vorige week dat een transfer in de maak was.

Wedden

Meer odds

De Deventer club heeft de afgelopen dagen lang met Kayserispor onderhandeld, maar er is een akkoord bereikt, aldus het AD. De speler zelf is maandag akkoord gegaan met het voorstel van de Turkse club. Go Ahead en Kayserispor konden het de voorbije dagen maar niet eens worden over het aantal betalingstermijnen van de transfer. Inmiddels is dat wel gebeurd. Go Ahead zou ongeveer een half miljoen incasseren voor de speler. 

Türüc ondergaat dinsdag de medische keuring en als het papierwerk dan ook is afgerond, wordt de transfer door beide clubs officieel gemaakt. Op interesse van Besiktas, dat zich eveneens meldde voor de speler, werd uit loyaliteit van Türüc naar Kayserispor niet ingegaan.

Update 18.40: Go Ahead-preses Edwin Lugt bevestigt de transfer van Türüc. De voorzitter dankt de middenvelder voor zijn drie seizoenen in dienst van de club uit Deventer en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe avontuur. Dinsdag zal de deal waarschijnlijk helemaal officieel worden gemaakt.