Groningen raakt wéér vaste kracht kwijt: middenvelder tekent in Engeland
Dat maakt Birmingham City maandag bekend

Groningen raakt wéér vaste kracht kwijt: middenvelder tekent in Engeland

27-07-2015 16:53
7

FC Groningen raakt Maikel Kieftenbeld kwijt aan Birmingham City. De transfer van de controlerende middenvelder werd afgelopen weekend al aangekondigd door de ploeg uit het hoge Noorden. Voor hoeveel seizoenen Kieftenbeld (25) tekent bij de Championship-club, is nog onbekend. 

RTV Noord wist zondag te melden dat Birmingham ongeveer 250.000 betaalt voor de oud-speler van Go Ahead Eagles, die sinds 2010 het shirt van Groningen droeg. In totaal speelde Kieftenbeld 171 duels namens de bekerwinnaar. Daarin scoorde hij viermaal. 

Omdat er een vastgestelde transferclausule was opgenomen in het contract van de rechtspoot, kon Groningen een transfer niet blokkeren. "We hebben sinds afgelopen weekeinde de voorbereiding erop zitten, staan aan de vooravond van de strijd om de Johan Cruijff Schaal en over twee weken begint de competitie. In die fase wil je zeker niet je aanvoerder verliezen", licht technisch manager Peter Jeltema toe op de website van Groningen. 

"Aan de andere kant weet je dat het zo werkt en het transferwindow is nog tot 1 september geopend. Dat biedt ons dus op onze beurt nog mogelijkheden om ons weer te versterken."  Vorige week raakte Groningen een andere vaste kracht kwijt aan een Championship-club. Tjaronn Chery maakte de overstap naar Queens Park Rangers.