De Boer ziet aanwinst afhaken in aanloop naar Champions League-confrontatie
Trainer roept geen vervanger op

De Boer ziet aanwinst afhaken in aanloop naar Champions League-confrontatie

27-07-2015 17:48
27

Ajax moet het woensdagavond, in het Champions League-duel met Rapid Wien, zonder Amin Younes doen. De vleugelaanvaller is maandagmiddag geblesseerd geraakt tijdens de training. 

De buitenspeler, onlangs overgekomen van Borussia Mönchengladbach, heeft een kwetsuur aan zijn bovenbeen opgelopen, zo maakt Ajax bekend via de officiële kanalen. Om die reden reist hij niet mee naar Wenen. Trainer Frank de Boer heeft er voor gekozen om géén vervanger op te roepen voor Younes. 

De wedstrijdselectie van Ajax bestaat daarom uit achttien namen. Thulani Serero ontbreekt eveneens wegens een blessure. Mike van der Hoorn kreeg in het laatste Europese duel van de Amsterdammers een rode kaart en is dus geschorst. Lucas Anderson valt buiten de boot. Viktor Fischer - die de laatste maanden met blessureleed kampte - is wél van de partij. 

De aanwinsten John Heitinga, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj en Yaya Sanogo zijn er eveneens bij in het Ernst Happel Stadion. De wedstrijd tegen Rapid begint woensdagavond om 21.05 uur.