'Transfer van John in de maak; Benfica wil dolgraag van 'dure' vleugelspits af'
Benfica wil géén zes miljoen betalen aan Doyen

'Transfer van John in de maak; Benfica wil dolgraag van 'dure' vleugelspits af'

27-07-2015 19:38
1

Benfica hoopt vleugelspits Ola John deze zomer te kunnen slijten. Sportkrant Record meldt dat de Portugese topclub een merkwaardige deal heeft met investeringsgroep Doyen Sports en de Nederlander mede daardoor van de hand wil doen. 

Volgens het medium bezit Benfica vijftig procent van de transferrechten van John. De andere vijftig procent, ongeveer zes miljoen euro waard, is in handen van Doyen. Mocht de buitenspeler nóg een seizoen in Lissabon actief blijven, dan is Benfica contractueel verplicht om ook het resterende deel van Doyen over te nemen. 

Dat komt dus neer op een kostenpost van zes miljoen euro. De Arenden zien het niet zitten om dat bedrag over te moeten maken voor de oud-speler van FC Twente en Hamburger SV. Vandaar dat Benfica er alles aan wil en gaat doen om de 23-jarige John zo snel mogelijk te verkopen, weet Record. 

Aanvankelijk vroeg de topclub vijftien miljoen euro voor de aanvaller, die eerder deze zomer een transfer naar Swansea City zag afketsen. Nu neemt Benfica mogelijk genoegen met een substantieel lager aanbod.