Twente aast op spits en krijgt flinke zak geld: Kans met de dag groter
"En wordt de kans dat we wat kunnen doen met de dag groter"

Twente aast op spits en krijgt flinke zak geld: "Kans met de dag groter"

27-07-2015 20:59

FC Twente kan weer even ademhalen. De Tukkers moesten de broekriem flink aanhalen door de financiële wanorde bij de club, maar lijken stukje bij beetje uit het diepe dal te klimmen. En dat komt mede door de transfer van Steven Berghuis.

Door de deal tussen AZ en Watford FC komt er een flinke zak met geld binnen in de Grolsch Veste. Naar schatting gaat het om 750.000 euro. Een mooi bedrag, waarvan Twente wellicht een nieuwe, benodigde spits kan halen. "Ik zou dat niet een, twee, drie aan elkaar verbinden", vertelt Gerald van den Belt, directeur van Twente, aan TC/Tubantia.

"We hebben het geld eerst nodig voor de reorganisatie, maar door dit soort bedragen gaat het wel de goede kant op. En wordt de kans dat we wat kunnen doen met de dag groter", vervolgt het directielid zijn verhaal. Het blijft echter zaak voor Twente om in de 'gratis' vijver te vissen. "We hebben het dan over huur of een transfervrije speler." Door de transfers van jeugdproducten Tjaronn Chery (Queens Park Rangers) en Maikel Kieftenbeld (Birmingham City) komt er nog meer extra geld binnen. "Maar dat zijn geen grote bedragen. Elke transfer levert opleidende clubs vijf procent op."