Sneijder en ander Ajax-jeugdproduct vanuit Nederland naar Schotse hotelkamer
"Een super mooie stap vanaf Almere City"

Sneijder en ander Ajax-jeugdproduct vanuit Nederland naar Schotse hotelkamer

27-07-2015 21:59
9

Rodney Sneijder gaat voor Dundee United uit Schotland spelen. De middenvelder komt bij die club enkele bekenden tegen. Hij voetbalde eerder al samen met oud-Ajacied Darko Bodul en leert nu Mario Bilate nog beter kennen.

"Dat maakt het makkelijker als je in een onbekende omgeving komt. Ik woon nu tijdelijk met Bodul in een hotel tot we allebei onze eigen plek hebben. En met Bilate hebben we al iemand die de weg kent en ons helpt om wegwijs te worden", geeft Sneijder aan in De Telegraaf.

Vorig seizoen stond de middenvelder nog op de loonlijst bij Almere City FC. Nu vertegenwoordigt Sneijder Dundee. "Een super mooie stap vanaf Almere City. Ik ben zaterdag aan de fans voorgesteld. Het was een fantastisch moment, nadat ik eerder al heel goed door de spelers en staf was opgevangen."

Galatasaray zou ook in de markt zijn. Waarom koos hij er niet voor om dichtbij zijn broer Wesley te gaan wonen en voetballen? "De trainer van Dundee United, Jackie McNamara, wilde me heel graag hebben, waardoor ik hier meer zekerheid op speeltijd lijk te hebben. Daardoor zijn de mogelijkheden om door te groeien beter dan in Turkije."