Hij was helemaal lyrisch over Feyenoord, ik moest zo snel mogelijk komen
"Het zag er fantastisch uit"

"Hij was helemaal lyrisch over Feyenoord, ik moest zo snel mogelijk komen"

28-07-2015 07:18
5

Jan-Arie van der Heijden heeft tijdens zijn eerste werkdag bij Feyenoord direct meegemaakt hoe groot zijn nieuwe werkgever is. Als nieuwe aanwinst van de Rotterdammers is de van Vitesse overgekomen verdediger 'hot'. 

Van der Heijden werd maandag gepresenteerd. "Het eerste dat opvalt is dat Feyenoord een warme club is", reageerde hij daarna in gesprek met De Telegraaf. "Vanaf dinsdag (vandaag, red.) train ik elke dag mee. Vanmorgen heb ik even kennisgemaakt met de jongens en dat was prachtig. Iedereen is vriendelijk."

"Marko Vejinovic had me al verteld dat Feyenoord een geweldige club is. Man, hij was helemaal lyrisch over Feyenoord toen ik hem sprak. Ik moest zo snel mogelijk komen. Daarnaast heeft de club ook nog de grootste supportersschare en een fantastisch stadion. En, niet onbelangrijk, een fantastisch veld", aldus Van der Heijden, die weet hoe het is om in De Kuip te scoren.

"Ik weet waar je op doelt. Ik maakte de tweede goal in de voorlaatste competitiewedstrijd, waardoor Feyenoord misschien mede Europees voetbal misliep. Ik hoop dat ik kan helpen om dit seizoen wel Europa te bereiken met Feyenoord. En scoren hoop ik als verdediger nog vaak te doen, hier. Qua sfeer en ambiance in het stadion is er geen club in Nederland die Feyenoord kan evenaren."

De transfer van Van der Heijden, die een belangrijke rol in de opbouw moet gaan spelen, werd pas maandag afgerond. Daardoor miste hij de Open Dag. "Dat was voor mij niet weggelegd. Op dat moment kon ik nog niet beslissen over een transfer naar Feyenoord. Ik heb wel de beelden gezien van de open dag. Wat een spektakel, het zag er fantastisch uit."