Ajacied krijgt voorkeur boven Drenthe en Owusu: Ons budget is nu op
"Die jongen is hartstikke talentvol"

Ajacied krijgt voorkeur boven Drenthe en Owusu: "Ons budget is nu op"

28-07-2015 08:06
10

PEC Zwolle ziet op dit moment af van de komst van Royston Drenthe en Quincy Owusu-Abeyie. De Zwollenaren haalden vrijdag Queensy Menig op bij Ajax en zijn voorlopig klaar op de transfermarkt.

"We zitten in categorie 1 en ons budget is op", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp na de tijdelijke komst van Menig. "In een ideale wereld zouden we er achterin bijvoorbeeld best nog een speler bij willen hebben, maar daar is nu geen sprake van. Wij komen pas weer in actie als we zelf een speler hebben verkocht."

Menig kreeg op dit moment dus de voorkeur boven Drenthe en Owusu-Abeyie. "Het grote voordeel is dat Queensy direct inzetbaar is", legt Nijkamp uit aan Voetbal International. "Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid bij Ajax. Die jongen is hartstikke talentvol, hij heeft het vorig jaar in de Jupiler League bij Jong Ajax al prima gedaan en wij denken dat hij er nu ook kan staan in de Eredivisie."

PEC, dat het liefst ook nog een keeper aan de selectie toevoegt, moet wachten op transfers van bijvoorbeeld Jesper Drost en Mustafa Saymak. Vertrekt één van hen, dan komen Drenthe en Owusu-Obeyie mogelijk weer in beeld. "Aan de gesprekken met beide jongens hebben we echt een goed gevoel overgehouden, dus zeg nooit nooit."