Opvallend snelle rentree bij AZ in de maak: Het is een serieuze optie
Van den Brom overweegt

Opvallend snelle rentree bij AZ in de maak: "Het is een serieuze optie"

28-07-2015 08:17
2

Vincent Janssen maakte in de voorbereiding van AZ een uitstekende indruk, maar Aron Johannsson zou donderdag weleens gewoon in de Alkmaarse basis kunnen starten. John van den Brom overweegt de Amerikaan direct te gebruiken tegen Istanbul Basaksehir.

Johannsson speelde zaterdag nog de troostfinale op de Gold Cup, arriveerde maandagochtend op Schiphol en vertrok direct naar Alkmaar om wat oefeningen met de medische staf te doen. "Vandaag en morgen traint hij met de groep", zegt Van den Brom, die zag dat Johansson gretig is. "Hij heeft ook gezien hoe goed Vincent Janssen het in de voorbereiding deed."

De kans bestaat dat Johannsson donderdag direct in de basis start, met of zonder Janssen naast zich. "Ik zal niet schromen om dat te doen, maar wil de komende dagen kijken hoe Aron er fysiek voor staat. Het is een serieuze optie", aldus de oefenmeester, die weet dat de Amerikaan eerder al 2,5 week vakantie heeft gehad. "Normaal streef ik naar drie weken voor iedereen. De komende twee weken zijn echter zo belangrijk, dat ik nu graag gebruik van hem maak."

Intussen heeft Van den Brom nog geen duidelijkheid over zijn nieuwe assistent-coach. "We hebben wel met een aantal mogelijke opvolgers van Marco van Basten gesproken. Maar een beslissing tillen we over de Europa League-duels heen."