PSV constateert: Als club kom je in een spagaat, Ajax heeft daar nu last van
"Daar moet je een prijs voor betalen"

PSV constateert: "Als club kom je in een spagaat, Ajax heeft daar nu last van"

28-07-2015 09:12
16

De Nederlandse clubs hebben het er de afgelopen jaren niet al te best vanaf gebracht in Europa en dat leidt tot problemen. Niet alleen voor het Nederlandse voetbal, maar ook voor de clubs zelf. Dat zegt Toon Gerbrands, die spreekt van een vicieuze cirkel.

Door de lagere klassering van Nederland moeten clubs  steeds vroeger in het seizoen presteren. "Ajax heeft daar nu last van", zegt Gerbrands in het Algemeen Dagblad. "Die spelen nu in juli de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Wij bij PSV hadden zoiets vorig seizoen, toen we twee voorrondes moesten spelen om ons te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De eerste ronde was tegen een Oostenrijkse tegenstander en dat viel nog niet mee."

De directeur van PSV vreest dat het één het ander versterkt. "Hoe minder punten we halen, hoe vroeger we moeten instromen in Europa en hoe moeilijker het wordt om daar uit te kunnen komen. Als club kom je in een spagaat, want pieken in juli zorgt er ook nog eens voor je dat daar verderop in het seizoen fysiek een prijs voor moet betalen", aldus Gerbrands.