Groninger droomt weg richting toptransfer: Die droom ging ik visualiseren
"Het liet mij elke keer nadenken"

Groninger droomt weg richting toptransfer: "Die droom ging ik visualiseren"

28-07-2015 11:23
1

Maikel Kieftenbeld maakt een droomtransfer van FC Groningen naar Birmingham City. Hij gaat in Engeland voetballen en is daar maar wat blij mee. De aanvoerder van Groningen neemt ruim de tijd om zijn oude club te bedanken.

Kieftenbeld groeide in zijn vijfjarige dienstverband in Groningen uit tot captain en tekent nu voor drie jaar bij Birmingham. "Ik heb een fantastische tijd gehad bij FC Groningen en ben de club zeer dankbaar", aldus Kieftenbeld tegenover FOX Sports. "Dat ik afgelopen seizoen als aanvoerder de KNVB Beker in ontvangst mocht nemen, was natuurlijk het absolute hoogtepunt. De eerste prijs in de clubhistorie, dat geeft een fijn gevoel."

"Ik vond het best nog moeilijk om FC Groningen te verlaten, maar de kans om in Engeland te spelen moest ik gewoon aangrijpen", vindt Kieftenbeld. "Toch was de droom om in Engeland te spelen altijd aanwezig. Hij is idolaat van het Engelse voetbal. "De passie, de beleving. Als de supporters zien dat je alles geeft, dan staan ze op de banken. In het verleden ben ik een keer naar een wedstrijd van Tottenham Hotspur geweest en dat maakte indruk. En nu mag ik het allemaal zelf gaan ondervinden."

Hij beseft maar al te goed dat het niet voor veel voetballers is weggelegd. Toch zat een transfer van Kieftenbeld naar Engeland er dik in, hij dagdroomde er zelfs over op momenten dat Strawberry Swing van Coldplay werd gedraaid. "Het liet mij elke keer nadenken over voetbal en de wens om in Engeland te spelen. Die droom ging ik visualiseren. Nu gaat het dus echt gebeuren en dat vind ik heel gaaf."