Vitesse wijkt uit naar Parijs voor duel met Southampton: 'Voor topsporters en vips'
"Acht spelers zijn donderdag die kant opgevlogen"

Vitesse wijkt uit naar Parijs voor duel met Southampton: 'Voor topsporters en vips'

28-07-2015 11:47
6

Bij Vitesse is weer eens de nodige ophef ontstaan. Diverse spelers van 'FC Hollywood aan de Rijn' zouden visum-problemen hebben en bij Ajax en PSV advies hebben ingewonnen om zo met een voltallige selectie naar Southampton te kunnen. Daar speelt Vitesse donderdag in de voorrondes van de Europa League.

De Telegraaf meldde dinsdagochtend dat het ternauwernood goed is gekomen, maar Vitesse ontkent de berichten over een mogelijke visum-rel in Voetbal International. Dat Ajax en PSV de club hebben gered door hen naar Parijs te verwijzen, is niet waar, meldt Vitesse. "Dit is een reguliere procedure. Er was weinig tijd tussen de loting en het uitduel met Southampton. We hebben gekeken wat de snelst mogelijke manier was om de juiste stempels te krijgen. Eerder was dit Düsseldorf, nu was het Parijs", zegt persvoorlichter Rob de Leede.

Wedden

Meer odds

"Acht spelers zijn donderdag die kant opgevlogen, hebben vrijdagochtend hun visum aangevraagd en keerden vrijdagmiddag met hun paspoort en visum terug naar Nederland. In Parijs zit een visumkantoor dat zich specialiseert in visums voor topsporters en vips. Dit was voor ons de meest makkelijke manier. Nee, we zijn niet in paniek geweest. Geen moment. Of dit een storm in een glas water is. Ja, dat is het. Maar dat zijn we hier wel gewend." Het zou gaan om Kashia, Qazaishvili, Marvelous Nakamba, Danilo Pantic, Uros Djurdjevic, Renato Ibarra, Milot Rashica en Denis Olynyk.