Wilde niet accepteren dat ik verkocht zou worden, geen Ajacied meer was
Mooie transfer na moeilijke jaren

"Wilde niet accepteren dat ik verkocht zou worden, geen Ajacied meer was"

28-07-2015 11:56
1

Daley Blind heeft in Helden Magazine openhartig gesproken over zijn periode bij Ajax en het moment dat hij besloot om voor zijn kans te gaan. Na zijn periode bij FC Groningen meldde geen andere club zich om Blind tijdelijk over te nemen. Daarna begon het te draaien.

"Ik wilde weer verhuurd worden omdat Jol nog trainer was, maar FC Groningen wilde alleen verder met me als ze me konden kopen en dat wilde ik weer niet. En er kwam weer geen andere Eredivisie-club die me wilde huren. Mijn vader heeft me toen geadviseerd om voor Groningen te kiezen. Maar ik koos ervoor om dan maar een jaar bij Jong Ajax te spelen en af en toe bij het eerste op de bank te zitten", aldus Blind.

"Ik wilde niet accepteren dat ik verkocht zou worden, dat ik geen Ajacied meer was. Dat was onbespreekbaar voor mij. Een half jaar later werd Frank de Boer ineens trainer. Ik was heel blij en opgelucht na het vertrek van Jol. Ik hoorde het in de bus terug met Jong Ajax", vervolgt de huidige speler van Manchester United. "Ajax moest meteen daarna uit tegen AC Milan, dat duel kwam nog te vroeg voor mij. De volgende wedstrijd was Feyenoord thuis. De dagen ervoor zei Frank meteen dat hij in mij de nieuwe linksback van Ajax zag in plaats van Vurnon Anita."

"Onder Frank heb ik dat seizoen alles gespeeld, totdat ik geblesseerd raakte aan mijn enkel. Toen koos hij voor Nicolai Boilesen", weet Blind, die daarna alsnog goed terecht kwam. "Ik ben Frank de Boer ontzettend dankbaar dat hij altijd vertrouwen in me heeft gehad. Ook als ik minder speelde, hield hij vertrouwen in me. Ik realiseer me heel goed dat ik zonder Frank misschien nooit bij Manchester United had gespeeld. En achteraf besef ik ook dat ik door mijn achternaam kritischer werd benaderd dan andere spelers."