In het kort: ongelukkige hoofdrol voor Luijckx, PSV-target begint onder applaus

In het kort: ongelukkige hoofdrol voor Luijckx, PSV-target begint onder applaus

28-07-2015 23:02
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ongelukkige hoofdrol voor Luijckx
Videoton, de Hongaarse werkgever van verdediger Kees Luijck, speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen BATE Borisov in de derde voorronde van de Champions League. Voor de Nederlandse oud-speler van onder meer NAC Breda was er een ongelukkige hoofdrol weggelegd. Na een ongelukkige deflectie maakte Luijckx met zijn hoofd een eigen goal. Laat in de wedstrijd maakte Videoton gelijk. 

NEC test back af
NEC Nijmegen gaat niet in zeer met David Iboma. De negentienjarige rechtsback kreeg de afgelopen dagen de kans om zich te laten zien op de training van de Nijmegenaren. Trainer Ernest Faber heeft echter besloten de transfervrije speler geen contract aan te bieden. Dat maakt NEC dinsdag bekend via de officiële kanalen.

Zorgen bij Heerenveen
Bij sc Heerenveen bestaan zorgen over de fitheid van Pele van Anholt. De vleugelverdediger is mogelijk niet op tijd fit voor het nieuwe seizoen. Van Anholt kampt met een hamstringblessure, die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Baniyas. "Het is gelukkig geen scheuring", zegt clubarts Stephan Jacolino op clubsite. "Het herstel vergt ten minste tien dagen. Het wordt spannend of hij de start van de competitie haalt."

PSV-target in training
Hector Moreno staat in de concrete belangstelling van PSV, maar heeft de training bij Espanyol hervat. De verdediger, die eerder voor AZ uitkwam, werkte tijdens de Gold Cup bij de Mexicaanse ploeg aan zijn herstel. Moreno kampte met een blessure aan zijn middenvoetsbeentje. Dinsdag betrad hij onder applaus het trainingsveld van Espanyol, zo meldt het Brabants Dagblad. PSV bevestigde de interesse in Moreno deze week. 

AZ-talenten teruggezet
John van den Brom heeft zeven talenten die in de voorbereiding mochten ruiken aan het grote werk weer teruggezet naar de beloftenploeg. Het gaat om Koen Bucker, Pantelis Hatzidiakos, Jeremy Helmer, Joris Kramer, Thomas Ouwejan en Alexander Sigurdarson. Vorig seizoen waren de talenten actief bij het succesvolle AZ onder 19. Ze worden bij hun tocht naar Jong vergezeld door Raymond Gyasi en Fernando Lewis, die geen perspectief hebben bij het eerste elftal.

Poetin: Blatter verdient Nobelprijs
De Russische president Vladimir Poetin vindt dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter de Nobelprijs verdient. Hoewel de wereldvoetbalbond de voorbije maanden bij talloze schandalen betrokken was, is Poetin een groot fan van Blatter. "Mensen als meneer Blatter en de directeuren van grote sportbonden, zoals die van de Olympische Spelen, verdienen speciale onderscheidingen. Als er iemand is die de Nobelprijs verdient, zijn zij het."

Nijhuis arbiter bij JCS
Het duel tussen PSV en FC Groningen om de Johan Cruijff Schaal staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. De wedstrijd vindt aanstaande zondag om 18:00 uur plaats in de Arena. In aanloop naar het duel werden weinig kaarten verkocht.

PSV krijgt Guardado snel terug
Andres Guardado sluit donderdag weer aan bij PSV. Hij won met Mexico de Gold Cup, maar is al snel weer in Eindhoven. Guardado, aanvoerder van Mexico, kreeg al vakantie voordat hij interlandverplichtingen had en kan nu dus aanhaken bij PSV. Maxime Lestienne, Jeffrey Bruma en Luciano Narsingh trainden dinsdag nog apart van de groep. Luuk de Jong sloot weer aan.

Ajax op weg naar Wenen
Ajax is onderweg naar Wenen voor de eerste confrontatie met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De selectie van de Amsterdammers vertrok om 10:00 uur vanuit Amsterdam en zal dinsdag nog trainen in het Ernst Happel Stadion. Woensdag heeft het duel plaats om 21:05 uur.

Positieve test Braziliaan
De Braziliaanse middenvelder Fred kan een zware schorsing tegemoet zien. Hij heeft een positieve dopingtest afgelegd rond de Copa America. De 22-jarige speler van Shakhtar Donetsk zou een product hebben gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, hart- en nierproblemen.

Platini for president
Platini wil gaan meestrijden om de positie van FIFA-voorzitter, meldt L'Equipe. De sportkrant noemt verder geen bronnen, maar de Fransman zal zijn kandidatuur snel bekendmaken. Hij wil Sepp Blatter, de huidige president opvolgen. De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter vinden op 26 februari 2016 plaats. Zico, een voetballegende, strijdt ook mee. Evenals Zuid-Koreaan Chung Mong Joon.