Chelsea weet na één jaar genoeg: back van 20 miljoen teruggestuurd naar Spanje
Vleugelverdediger speelde één seizoen voor Ajax

Chelsea weet na één jaar genoeg: back van 20 miljoen teruggestuurd naar Spanje

28-07-2015 14:43
8

Filipe Luis keert terug naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub heeft een akkoord bereikt met Chelsea over de transfer van de Braziliaanse vleugelverdediger. 

Beide clubs maken dinsdag werelkundig dat Filipe (29) per direct de overstap maakt naar de Primera Division. Over een transfersom worden geen mededelingen gedaan. Een jaar geleden ruilde de linkspoot Atlético in voor Chelsea, maar na slechts één seizoen neemt de achttienvoudig international dus al afscheid van The Blues. 

Filipe - in het seizoen 2004/2005 contractspeler van Ajax - kwam in dienst van Chelsea tot vijftien competitieduels. De Engelsen zullen waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een substantieel lager bedrag dan de twintig miljoen euro die vorige zomer werd betaald voor de back. 

Het was al even bekend dat de wegen van Chelsea en Filipe deze zomer zouden scheiden. José Mourinho maakte er in de media geen geheim van ontevreden te zijn over de invulling van de linksbackpositie in zijn elftal. De kampioen van Engeland is dan ook nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger.