'Bange' Groenendijk: 'Sinds mijn komst heb ik dat opgemerkt, ik wil het doorbreken'
Trainer vreest voor moeilijk seizoen

'Bange' Groenendijk: 'Sinds mijn komst heb ik dat opgemerkt, ik wil het doorbreken'

28-07-2015 15:50

Fons Groenendijk waakt voor gemakzucht bij Excelsior. De oefenmeester, deze zomer aangesteld als opvolger van de succesvolle Marinus Dijkhuizen, heeft het gevoel dat er een iets te optimistische sfeer heerst in Kralingen. 

"Ik heb sinds mijn komst een bepaalde euforie opgemerkt die ik wil doorbreken,'' vertelt Groenendijk aan het Algemeen Dagblad. "De goals van Tom van Weert tellen dit seizoen niet meer en die mooie doelpunten van Jeff Stans zijn ook verleden tijd."

"We beginnen weer op nul en ook dit jaar wordt Excelsior weer genoemd als degradatiekandidaat; daar moet je je ogen niet voor sluiten. Ik heb al op dag 1 tegen die jongens gezegd: hoe goed het ook was en hoeveel complimenten jullie ook gehad hebben, daar moet je niet tevreden mee zijn, want achteroverleunen is gevaarlijk."

"Iedereen weet dat het tweede jaar traditioneel moeilijk is, maar of dat ook daadwerkelijk zo is heb je wel in eigen handen", stelt de oud-trainer van onder meer Willem II en Jong Ajax. "Er moet bij iedere speler gewoon tien procent bij, want als je hetzelfde doet als het afgelopen seizoen, dan is het waarschijnlijk niet genoeg. Bij de ene speler zal dat betere voeding zijn, bij de ander meer krachttraining. Dit om als groep sterker te worden om er ook in de eindfase van het seizoen te staan, want daar zit voor ons de meeste rek."