'Ze kunnen verrassen, maar Ajax heeft op bijna elke positie een betere speler'
Oud-voetballer ziet voldoende kansen voor Ajax

'Ze kunnen verrassen, maar Ajax heeft op bijna elke positie een betere speler'

28-07-2015 18:13
22

Oud-voetballer Gaston Taument hoopt dat Rapid Wien weet te stunten tegen Ajax. De huidige jeugdtrainer van Feyenoord sloot zijn actieve carrière af bij de topclub uit Oostenrijk.

"Ik heb daar een fantastische tijd gehad", zegt hij in een interview met BuzzS. "In Oostenrijk is Rapid echt een topclub, al is het niveau en de beleving anders dan in Nederland. De skisport staat daar op één. Maar het is qua populariteit, prijzen en uitstraling zeker de grootste club van het land."

Taument denkt dat Ajax uiteindelijk door zal gaan naar de volgende ronde. "Maar dit soort clubjes kunnen boven hun kunnen uitstijgen tegen tegenstanders als Ajax", waarschuwt hij de Amsterdammers. "De competitie is niet zo sterk, maar misschien verrassen ze vanuit de underdogpositie. Rapid is zeker geen ploeg die je moet onderschatten. En ze zijn al begonnen met de competitie, dat kan ook een voordeel zijn. Al heeft Ajax op bijna elke positie een betere speler rondlopen."

Hoewel Taument het Nederlands voetbal een warm hart toedraagt, juicht hij woensdag voor Rapid. "Ik heb gewoon een goed gevoel bij die club. Als ze nou tegen Feyenoord hadden gespeeld, dan was ik natuurlijk voor Feyenoord. Maar bij elke andere Nederlandse ploeg hoop ik toch dat Rapid wint", aldus de voormalig aanvaller.