Wenger is het niet eens met Mourinho: 'Die stap moet hij nog zetten'
Franse trainer weerspreekt uitspraken Mourinho

Wenger is het niet eens met Mourinho: 'Die stap moet hij nog zetten'

28-07-2015 18:28
5

Arsène Wenger denkt niet dat Eden Hazard al op hetzelfde niveau zit als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Daarmee gaat hij in op uitspraken van José Mourinho, die denkt dat de Belg het niveau van de twee sterspelers wél benadert.

Hazard werd vorig seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar door zowel de pers als de spelers. Chelsea greep de titel en Hazard was de uitblinker aan de zijde van The Blues. Toch heeft hij nog werk te verzetten als hij naar het niveau van Ronaldo en Messi wil, meent Wenger in de Engelse pers. "Hij kan wedstrijden beslissen met iets speciaals. Daarin is hij absoluut een topspeler."

"Hazard hoort in die categorie", vervolgt de Franse trainer. "Om in de categorie te komen van de twee spelers die het wereldvoetbal domineren, moet hij meer consistentie leveren. Die stap kan hij nog maken", aldus Wenger. Mourinho vond dat Hazard een beter seizoen afwerkte dan Ronaldo bij Real Madrid. De Portugese vedette maakte over alle competities 61 doelpunten, maar greep naast de prijzen met zijn team.