Alkmaarders zien spits terugkeren: 'Ik ben best moe, maar ik wil erbij zijn'
Alkmaarders donderdag in actie in Europa League

Alkmaarders zien spits terugkeren: 'Ik ben best moe, maar ik wil erbij zijn'

28-07-2015 19:25

Aron Jóhannsson speelde vorige week nog op de Gold Cup. Toch wil de spits er donderdag al bij zijn als AZ het in de derde voorronde van de Europa League opneemt tegen Istanbul Basaksehir.

Jóhannsson zegt op de website van AZ fit te zijn. "Ik heb een maand gespeeld en getraind met het nationale team. Maar ik ben gisteren pas teruggekomen en ik ben best moe van het reizen", aldus Jóhannsson. "Ik heb met de trainer gesproken en laten weten dat ik fysiek oké ben"

Wedden

Meer odds

"Aan het eind van het seizoen voelde ik m'n lies en m'n enkel een beetje, maar dat is over. Het gaat er nu vooral om hoe ik me qua vermoeidheid voel op de wedstrijddag", vervolgt Jóhannsson, die eigenhandig al wat research over de tegenstander verrichtte. "Toen de loting was, heb ik ze op internet opgezocht en vandaag hebben we wat beelden van ze gezien. Het lijkt een sterk team."

"Afgelopen jaar behaalden ze goede resultaten tegen de grote clubs uit Turkije. Ik hoop donderdag bij de groep te zitten, wil erbij zijn. Het is belangrijk dat we met een zo sterk mogelijk team aantreden en ons kwalificeren voor de volgende play-offronde", besluit de tot Amerikaan genaturaliseerde IJslander.