Slechte herinneringen bij De Boer: Dit is ook een team dat graag druk zet
Woensdagavond eerste ontmoeting in Wenen

Slechte herinneringen bij De Boer: "Dit is ook een team dat graag druk zet"

28-07-2015 20:32
1

Frank de Boer vindt Champions League-opponent Rapid Wien 'een heel compleet team'. De Ajax-trainer zou kunnen leven met een gelijkspel in Wenen. Woensdagavond staat de eerste confrontatie met Rapid op het programma in het Ernst Happel Stadion. 

"Rapid is vorig seizoen niet voor niets tweede van Oostenrijk geworden. We moeten ze niet in hun spel laten komen, want ze hebben een compleet, goed voetballend team", vertelde De Boer dinsdag tijdens een perspraatje. 

Het gesprek belandde al snel bij de laatste ontmoeting van Ajax met een Oostenrijkse ploeg. Tegen Red Bull Salzburg kregen de Amsterdammers in 2014 een flink pak op de broek. "Tegen Salzburg hebben we te open gespeeld", weet De Boer nu. "We hadden veel compacter moeten spelen."

"Rapid is weliswaar geen Salzburg, maar het is wel een team dat graag druk naar voren zet. Hopelijk hebben we daar woensdagavond een goed antwoord op. Of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel? 0-0 vind ik nooit een lekkere uitslag. 1-1 is al beter vanwege het uitdoelpunt."