Ajax staat voor 'belangrijkste duel van het seizoen': Dat leeft wel in de groep
Woensdagavond eerste ontmoeting met Rapid Wien

Ajax staat voor 'belangrijkste duel van het seizoen': "Dat leeft wel in de groep"

28-07-2015 20:59
9

De aanstaande Champions League-ontmoeting met Rapid Wien is volgens Frank de Boer de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Plaatsing voor het Europese miljoenenbal is cruciaal, aldus de Ajax-trainer. 

"Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen'', vertelde de oefenmeester dinsdagavond op een persconferentie in Wenen. "Als we de dubbel met Rapid als verliezer afsluiten, spelen we geen Champions League. Dat leeft wel in de groep", voegde aanvoerder Davy Klaassen daar aan toe. 

De Boer staat voor de nodige keuzes in zijn basiself. Amin Younes haakte af met een blessure, goalie Jasper Cillessen is niet honderd procent okselfris. "Younes viel weg en Viktor Fischer is zijn logische vervanger, maar Lasse Schöne kan ik daar ook neerzetten. Ik wil geen risico's met Viktor nemen en het is afwachten hoe Cillessen zich houdt."

"Dat zijn de keuzes die ik moet maken. Het zijn dan wel de belangrijkste twee wedstrijden van het seizoen, maar ik heb er ook niets aan als jongens nu wegvallen en langere tijd niet beschikbaar zijn", aldus De Boer.