Schandaal treft Groenendijk: 'Heel irritant dat mijn naam telkens wordt genoemd'
Inmiddels is Groenendijk trainer van Excelsior

Schandaal treft Groenendijk: 'Heel irritant dat mijn naam telkens wordt genoemd'

28-07-2015 21:29
2

Fons Groenendijk baalt van het feit dat zijn naam steeds in verband wordt gebracht met de omkoopverhalen bij Willem II. De huidig trainer stond in Tilburg aan het roer toen er, zo beweren diverse bronnen, diverse Willem II-spelers wedstrijden verkochtten. 

Dagelijks krijgt Groenendijk opmerkingen te horen over zijn mogelijke betrokkenheid. "Dat zal zo blijven zolang het onderzoek loopt. Ik ben getuige en dat was mijn nadrukkelijke wens, want de zaak moet van a tot z worden uitgezocht en de waarheid moet boven tafel komen,'' vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

"Het zou ideaal zijn als de schuldigen gestraft worden, maar ook als de onschuldigen van alle blaam gezuiverd worden. Het is wel heel irritant dat mijn naam nu telkens wordt genoemd in deze zaak. Ik heb het idee dat als ik er niets over zeg, het niet goed is, maar als ik er wel iets over zeg het ook niet wordt geaccepteerd."

"Ik had de afgelopen twee jaar in alle talkshows kunnen zitten, maar koos ervoor om in Voetbal International één keer mijn verhaal te doen", gaat de voormalig coach van onder meer FC Den Bosch en Jong Ajax verder. "Niet om wie dan ook te beschuldigen, maar puur om te vertellen wat het met mij heeft gedaan. Ik ben al veertig jaar met deze sport bezig en was altijd een ambassadeur van het voetbal. Ik ben nog nooit bij wat voor praktijken ook betrokken geweest, alleen was ik daar in die tijd de trainer en daar kan ik niets aan doen."