Van Persie maakt debuut tijdens Champions League-remise van Fenerbahçe
Uitslag: 0-0

28-07-2015 21:57
1

Robin van Persie heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt voor Fenerbahçe. In het Champions League-kwalificatieduel met Shakhtar Donetsk viel de onlangs van Manchester United overgenomen spits na rust in. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: 0-0.

Fenerbahçe creëerde in het eerste bedrijf van het thuisduel met de gasten uit Oekraïne maar weinig kansen. Na de pauze ging het wat beter, al bleef het in aanvallend opzicht behelpen. In de 68e minuut werd Van Persie door zijn trainer het veld in gestuurd. De 32-jarige Nederlander had warempel nog de winnende treffer op zijn slof. De linkspoot miste de bal echter. Daardoor bleef de 0-0 tussenstand op het scorebord staan.

Elders in Europa startte Club Brugge het Champions League-avontuur met een nederlaag in Griekenland. Panathinaikos won de thuiswedstrijd tegen de Belgen met 2-1. Marcus Berg (voormalig spits van FC Groningen en PSV) scoorde één keer.

AS Monaco zette woensdagavond een reuzenstap naar de volgende rond. In Zwitserland werd er met 3-1 gewonnen van Young Boys, waar onder meer Miralem Suljemani meedeed.