'Tottenham houdt uitverkoop: tweetal spitsen en verdediger verlaten Londen'
Trio mocht niet mee naar de VS

'Tottenham houdt uitverkoop: tweetal spitsen en verdediger verlaten Londen'

28-07-2015 22:30
1

Tottenham Hotspur lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Vlad Chiriches, Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado. Het drietal reisde niet met Spurs af naar de Verenigde Staten; een transfer ligt voor de hand. 

Napoli zou dichtbij de komst van Chiriches (foto) zijn. De Roemeense verdediger staat sinds medio 2013 onder contract in Londen, maar groeide nooit uit tot een vaste waarde. Napoli betaalt Tottenham volgens Italiaanse media ongeveer zes miljoen euro.

Dan Soldado, misschien wel één van de grootste miskopen uit de historie van Spurs. Hij kwam twee zomers terug voor een flink bedrag over van Valencia om Tottenham te voorzien van de nodige goals. Het huwelijk tussen spits en club mislukte echter volledig. Nu zouden Sevilla en Villarreal in de markt zijn om hem voor een spotprijsje in te lijven. 

Adebayor werd dinsdagmiddag gesignaleerd op het trainingscomplex van Aston Villa. De boomlange Togolees, sinds 2011 actief op White Hart Lane, wordt bij Villa de opvolger van de aan Liverpool verkochte Christian Benteke. Onduidelijk is nog of Adebayor verhuurd of verkocht wordt door Tottenham.