'Succesvolle trainer van Eredivisie-duo moet biezen pakken na rechtse directe'
Trainer zwaaide sinds oktober 2013 de scepter bij Mexico

'Succesvolle trainer van Eredivisie-duo moet biezen pakken na rechtse directe'

28-07-2015 22:47
2

Dat Miguel Herrera een opgewonden standje is, was reeds bekend. De bondscoach van Mexico heeft zijn opvliegende karakter nu moeten bekopen met een ontslag. Maandag zou Herrera op het vliegveld van Philidelphia een journalist een mep hebben verkocht. 

Het gedwongen vertrek van de oefenmeester - overigens nog niet officieel bevestigd door de voetbalbond - is pijnlijk, aangezien hij twee dagen geleden nog een groot succes vierde met Mexico. In de Verenigde Staten werd door El Tri de Gold Cup veroverd. 

De 47-jarige trainer stond sinds oktober 2013 aan het roer bij Mexico. In de zomer van 2014 werd het Midden-Amerikaanse land in de achtste finale van het WK uitgeschakeld door Oranje. Tijdens de Copa América, eerder deze zomer, reikte Mexico niet verder dan de groepsfase. Het land trad tijdens dat toernooi aan met een zogenaamde B-ploeg. 

De veel belangrijker geachte Gold Cup leverde wél succes op. PSV'er Andrés Guardado en FC Twente-aanvaller Jesús Corona waren zondag trefzeker in de finale tegen Jamaica: 3-1.