Nieuw AZ 'één groot vraagteken': Op papier zijn ze zwakker geworden
Donderdag Europa League-duel met Turkse tegenstander

Nieuw AZ 'één groot vraagteken': "Op papier zijn ze zwakker geworden"

28-07-2015 23:14
3

AZ staat aan de vooravond van het eerste belangrijke duel van het seizoen. Donderdagavond wacht in de Europa League de ontmoeting met Istanbul Basaksehir. De ploeg van trainer John van den Brom heeft deze zomer een ware metamorfose ondergaan. 

Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Steven Berghuis en Nemanja Gudelj zijn de meest bekende basiskrachten die uit Alkmaar vertrokken zijn. "Hoe AZ hier uitkomt, is één groot vraagteken. Op papier zijn ze er in elk geval zwakker op geworden", analyseert Kenneth Perez voor De Telegraaf. 

"Je ziet vaak dat er andere spelers opstaan na het vertrek van een of meerdere uitblinkers. Iemand als Dabney Dos Santos (19) kan dit seizoen bijvoorbeeld het voortouw gaan nemen. Hij is ongelooflijk talentvol."

Perez denkt dat ook Guus Hupperts en Joris van Overeem een belangrijke rol kunnen gaan spelen bij de nummer drie van de Eredivisie. "Hupperts heeft bij Roda JC al laten zien dat hij over de kwaliteiten van een goede Eredivisie-speler beschikt. En met Van Overeem heeft AZ een slimme middenvelder in huis. Hij heeft tijdens zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht enorme stappen in zijn ontwikkeling gemaakt."