Engelse exodus treft Eredivisie: Als een speler kan, zeg ik: á la minute gaan
Aldus zaakwaarnemers Jansen en Weezenberg

Engelse exodus treft Eredivisie: "Als een speler kan, zeg ik: á la minute gaan"

28-07-2015 23:46
6

De ene na de andere speler uit de Eredivisie verkast naar Engeland. Deze zomer kozen onder meer Jordy Clasie (Southampton) en Steven Berghuis (Watford) voor de Premier League. Een onomkeerbare trend, zo denken zaakwaarnemers Rob Jansen en Wessel Weezenberg.

"De Premier League is de zwaarste competitie ter wereld, er is veel interesse voor en er is veel geld te verdienen", aldus Jansen in de Volkskrant. "Als een speler naar de Premier League kan, dan zou ik in principe zeggen dat hij à la minute moet gaan."

Jansen noemt het opvallend dat er ook veel spelers zijn die kiezen voor het tweede niveau. "Dat is een trend die ik waarneem: dat spelers uit de Eredivisie die naar de Nederlandse top-3 kunnen in plaats daarvan kiezen voor de Championship, zoals Tjaronn Chery." De smaakmaker van FC Groningen tekende afgelopen week een contract bij Queens Park Rangers. Een ander voorbeeld is Maikel Kieftenbeld, die koos voor Birmingham City. 

Weezenberg bracht zijn cliënt Clasie deze zomer naar Southampton. "Voor spelers uit de Nederlandse top-4 is de Premier League het aantrekkelijkst, maar vaak net te hoog gegrepen."