Kishna haalt vlak voor vertrek nog één keer uit naar De Boer
Aanvaller staat op punt van tekenen bij Lazio

Kishna haalt vlak voor vertrek nog één keer uit naar De Boer

29-07-2015 06:10
40

Ricardo Kishna denkt dat de moeizame relatie met Frank de Boer er mede voor gezorgd heeft dat hij vertrekt bij Ajax. Dat vertelt de aanvaller, die op het punt staat om bij SS Lazio te tekenen, aan Voetbal International.

Kishna is in gesprek met het weekblad voor het eerst openhartig over de band met De Boer. "Het is geen geheim dat mijn relatie met Frank de Boer niet best was", zegt hij. "Dat speelde al een tijdje. Soms ging het een fase beter tussen ons, maar we bleven tegen dezelfde problemen aanlopen. Op een gegeven moment zag ik niet meer in hoe we tot een goede samenwerking konden komen."

"Ik ben een liefhebber van voetbal, ik doe niets liever, maar steeds vaker ging ik met een rotgevoel naar de club", is Kishna eerlijk. "Niet vanwege het contact met medespelers, dat is altijd goed gebleven. Maar ik kreeg steeds meer het idee dat de trainer me liep te zoeken. Dat ik niks goed kon doen in zijn ogen. Dat gaat aan je vreten."

Kishna kwam een paar jaar geleden over van ADO Den Haag, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. "Ik wil de oorzaak niet alleen zoeken in de speelwijze of de trainer. Die factoren speelden een belangrijke rol, dat wel. Maar ik moet ook kritisch naar mezelf kijken. Ik heb te wisselvallig gepresteerd. Dat weet ik van mezelf. Ik kwam vol ambities naar de grootste club van Nederland, ik heb ook echt een zwak voor Ajax gekregen. Maar ik moest verder. Ik dreigde vast te lopen."

De transfer van Kishna naar Lazio is nog niet helemaal rond. Ajax wacht nog op een bankgarantie van de Italianen.