Toewerken naar PSV-treffen: 'Ik wil niet gespaard worden, dan maar drie keer 'dood''
Vleugelspeler werkt zich in het zweet

Toewerken naar PSV-treffen: 'Ik wil niet gespaard worden, dan maar drie keer 'dood''

29-07-2015 07:23

Ruben Schaken werkt zich bij ADO Den Haag in het zweet om snel weer op zijn oude niveau te komen. De rechtsbuiten keerde na een mislukt avontuur in Azerbeidzjan terug naar de Eredivisie.

"Ik ben blij dat ik gewoon weer op het veld sta. Ik ben er weer!", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Schaken verkaste begin dit jaar naar Inter Baku, maar daar liep het niet zoals gehoopt. Toen naast Europees voetbal gegrepen werd, wilde de club direct de grootverdieners van de loonlijst schrappen. "En dus wilden ze ook van mij af", aldus Schaken.

"Daar wordt niet betaald uit een clubkas of iets dergelijks, de sponsors moeten voor het geld zorgen. Om kosten te besparen, zeker met het oog op de Europese reizen, vertelden ze mij dat we er in goed overleg moesten uitkomen", aldus de oud-Feyenoorder.

Bij ADO hoopt hij er tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen PSV direct te kunnen staan en zijn oude niveau te benaderen. "Ik doe nu vol met de groep mee en vandaag ben ik wel drie keer 'dood' gegaan tijdens de training. De competitie begint al snel en dus wil ik niet gespaard worden. Dan maar drie keer dood."

"Als je realistisch bent, zeg je dat ik misschien nog iets langer nodig heb. Aan de andere kant: wie zegt dat je honderd procent moet zijn om een wedstrijd te beslissen? Ik ben een grillige aanvaller en kan aan één moment genoeg hebben", besluit Schaken.