De Boer: 'Dat zal heel lastig worden, het is het lot van de Eredivisie'
Trainer beseft dat tijden veranderen voor het Nederlandse voetbal

De Boer: 'Dat zal heel lastig worden, het is het lot van de Eredivisie'

29-07-2015 08:07
6

Frank de Boer zette dinsdagavond voet op voor hem bekend terrein. De trainer keerde terug op de plek waar hij in 1995 het grootste succes uit zijn loopbaan als speler beleefde: het Ernst Happel Stadion.

De Boer weet dat de tijden inmiddels zijn veranderd en het voor Ajax moeilijk wordt om ooit nog de Champions League te winnen. "Het zal heel lastig worden om 1995 te evenaren, maar we moeten van zulke successen blijven dromen. In die tijd waren toernooizeges normaler, want drie jaar daarvoor wonnen we de toenmalige UEFA Cup", vertelt De Boer in De Telegraaf.

"Nu zal het hopelijk eens in de twintig jaar zijn. Maar laten we als Nederlandse clubs eerst eens zorgen dat we in een halve finale of kwartfinale kunnen komen. Het zou heel belangrijk voor Nederland zijn", aldus de trainer van Ajax. "Het is moeilijk om weer een winnend team als twintig jaar geleden te creëren."

"Het grootste probleem is de ervaring. Ik was destijds 25 en dat was ongeveer de gemiddelde leeftijd. We hadden vijf of zes spelers rond de 25, een aantal jonge talenten, maar met Blind en Rijkaard ook twee routiniers. Nu hebben we één veteraan: onze reservekeeper", doelt De Boer op Diederik Boer. "Het grootste deel is 21 of jonger. Dat is nu het lot van de Eredivisie. Misschien kunnen we snel weer een goede mix vinden."