Advies voor Ajax: Ze zijn voetballend beter, maar dan krijgen ze het lastig
Amsterdammers moeten aanvallen

Advies voor Ajax: "Ze zijn voetballend beter, maar dan krijgen ze het lastig"

29-07-2015 09:34
5

Ajax kreeg niet heel lang geleden nog fors op de broek van Red Bull Salzburg, toch raadt Jan Vennegoor of Hesselink de Amsterdammers aan om woensdag tegen Rapid Wien direct de aanval te kiezen. De ex-spits, die één jaar voor de club uitkwam, vreest dat het erg lastig wordt als het eerste doelpunt lang uitblijft.

"Het is een echte 'Traditionsverein' die je wel kunt vergelijken met Feyenoord", zegt Vennegoor of Hesselink als eerste over zijn ex-werkgever. "Red Bull Salzburg heeft de laatste jaren het heft in handen genomen en daar zit natuurlijk veel meer geld achter, maar Rapid is nog steeds 'Rekordmeister'. Ze zijn bezig met een nieuw stadion en hopen weer kampioen te worden. De fans zitten daar echt op te wachten. Zij staan er altijd. Rapid is hun leven en er worden elke week acties georganiseerd, of het nou goed of slecht gaat."

In de aanloop naar de kraker van woensdag worden vooral de aanvallers van Rapid als gevaar genoemd, maar volgens VOH moet Ajax met name de Duitse middenvelder Steffen Hofmann in de gaten houden. "Dat is wel de man waar het bij Rapid om draait", zegt hij tegen BuzzS. "Hofmann speelt er al meer dan tien jaar en is een kind van de club. Hij heeft een goede trap en gaat altijd volle bak. Dat geldt overigens voor de hele ploeg. De spelers zijn verschrikkelijk fit en niet klein te krijgen. Ze blijven maar doorgaan, ook als ze achter staan."

Dat is dan ook waar de grootste kracht van Rapid ligt. "Als je de ploegen naast elkaar zet, is Ajax beter. Voetballend zullen ze de bovenliggende partij zijn, maar als dat eerste doelpunt lang uitblijft, krijgen ze het lastig", besluit Vennegoor of Hesselink.