'Dat moet Ajax, PSV en Feyenoord motiveren om nóg beter op te leiden'
Matchwinner van '95 ziet gat met Europese top rap groeien

'Dat moet Ajax, PSV en Feyenoord motiveren om nóg beter op te leiden'

29-07-2015 11:15
11

Ajax neemt het woensdagavond in Wenen op tegen Rapid Wien. Patrick Kluivert, de man die de Amsterdammers twintig jaar geleden aan glorie hielp, hoopt dat Ajax ooit nog eens de Champions League kan winnen.

De prestatie van de Amsterdammers in 1995 wordt door het veranderde voetballandschap steeds bijzonderder. De kloof met de Europese top is inmiddels gigantisch. "De kans dat een Nederlandse club ooit nog met de Cup met de Grote Oren staat, acht ik niet zo groot", is de huidige bondscoach van Curaçao eerlijk in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Kluivert vindt evengoed dat de Nederlandse ploegen ambitie moeten houden op het Europese podium. "Het moet juist een motivatie zijn om nóg beter op te leiden. Misschien is de Champions Leaguezege te hoog gegrepen, maar wanneer Ajax, PSV of Feyenoord erin slaagt de pareltjes langer te behouden en een goede mix van jong en oud te creëren, behoort overwintering op het hoogste niveau misschien wel tot de mogelijkheden. Ajax was daar de afgelopen jaren een aantal keren vlakbij."

"Wat ik tot dusver van Ajax in de voorbereiding heb gezien, stemt me in elk geval hoopvol voor de dubbele confrontatie met Rapid Wien", aldus Kluivert. "En wie het winnende puntertje voor zijn rekening neemt, maakt me niet uit…"