In het kort: Van Dijk en Celtic winnen in CL, Hupperts ontbreekt bij AZ

In het kort: Van Dijk en Celtic winnen in CL, Hupperts ontbreekt bij AZ

29-07-2015 23:44
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Celtic moeizaam langs Oarabag
Celtic heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tot een goed einde gebracht. De Schotse topclub, waar Virgil van Dijk negentig en Nacir Ciftci tachtig minuten meespeelden, produceerde tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag pas in de slotfase de winnende treffer. Verdediger Dedryck Boyata werd matchwinner.

Andere uitslagen VCL:
Rapid Wien - Ajax 2-2
Steaua Boekarest - Partizan Belgrado 1-1
Red Bull Salzburg - Malmö FF 2-0
Lech Poznan - FC Basel 1-3
HJK Helsinki - FC Astana 0-0

Hupperts niet opgenomen in wedstrijdselectie
AZ kan donderdag tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksahir geen beroep doen op Guus Hupperts. De aanvaller was vanwege liesklachten een twijfelgeval en speelde woensdagmiddag mee tijdens een oefenduel van Jong AZ. Trainer John van den Brom neemt Hupperts echter niet op in zijn wedstrijdselectie.

De Graafschap heeft Belg op proef
Bruno Godeau krijgt de komende tijd de kans om een contract in de wacht te slepen bij De Graafschap. De Belgische linksback, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, is proef bij de club uit Doetinchem. Godeau is een product van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, maar maakte nooit zijn opwachting in het eerste elftal.

Telstar-speler betrapt op doping
Kevin van Essen, speler van Telstar, is aan het eind van vorig jaar betrapt op het gebruiken van doping. Dat meldde de Dopingautoriteit aan de KNVB, meldde de voetbalbond woensdag. Het gaat om het verboden middel furosemide. De tuchtcommissie doping van de KNVB gaat de zaak nu onder de loep nemen. Vervolgens wordt duidelijk of er een straf volgt.

Tukker
Rob Wegdam uit Losser, een dorp in het oosten van Twente, had een idee. Hij wilde vijftig seizoenkaarten van FC Twente aanschaffen en een roulatiesysteem in leven roepen. Voor een paar tientjes zouden dorpsgenoten een kaart kunnen delen en zodoende toch een aantal wedstrijden van Twente meepakken. Gerald van den Belt, de directeur van FC Twente, kon er wel om lachen. "Van dit soort initiatieven van supporters worden we in eerste instantie alleen maar vrolijk. Maar bij deze actie is het heel simpel: je jaarkaart is naamsgebonden en volgens de reglementen van de KNVB niet overdraagbaar", zegt hij tegen TC Tubantia.

Wegdam geeft de hoop niet op. "Ze waren verrast door de draai die wij er als stichting Hallo Losser aangegeven hadden. Zoals wij het bedacht hadden, kon het niet. Dat was onwetendheid van onze kant. Maar de actie gaat door, er komt een oplossing."