Rentree op Nederlandse velden nadert voor ex-Feyenoorder: Ze wilden van me af
"Ik wil niet gespaard worden"

Rentree op Nederlandse velden nadert voor ex-Feyenoorder: "Ze wilden van me af"

29-07-2015 12:35
2

Ruben Schaken hoopt zo snel mogelijk zijn rentree te maken op de Nederlandse velden. Nadat hij bij Feyenoord op een zijspoor belandde, koos hij voor een avontuur bij Inter Baku. Nadat zijn contract daar in goed overleg werd ontbonden, streek hij neer bij ADO Den Haag.

Het huwelijk tussen de 33-jarige aanvaller en Inter Baku bleek van korte duur. "De trainer daar had eerlijk gezegd weinig reden tot wisselen. De jongens die speelden deden het goed en we eindigden als tweede", legt Schaken, die Feyenoord afgelopen winter verliet, uit aan het Algemeen Dagblad.

Zodoende behaalde de Azerbeidzjaanse club Europees voetbal. "En dus wilden ze ook van mij af. Daar wordt niet betaald uit een clubkas of iets dergelijks, de sponsors moeten voor het geld zorgen. Om kosten te besparen, zeker met het oog op de Europese reizen, vertelden ze mij dat we er in goed overleg moesten uitkomen."

Toen dat eenmaal rond was, meldden sc Heerenveen en ADO Den Haag zich bij de ex-international. Zijn keuze viel uiteindelijk op de Haagse club. Op 8 augustus neemt hij op tegen PSV. "Ik doe nu vol met de groep mee en vandaag ben ik wel drie keer 'dood' gegaan tijdens de training. De competitie begint al snel en dus wil ik niet gespaard worden. Dan maar drie keer dood."

Of hij fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen, laat hij in het midden. "Als je realistisch bent, zeg je dat ik misschien nog iets langer nodig heb. Aan de andere kant: wie zegt dat je honderd procent moet zijn om een wedstrijd te beslissen? Ik ben een grillige aanvaller en kan aan één moment genoeg hebben."