Bosz zet 'bijna topscorer van de Eredivisie' terug in defensie: 'Biedt perspectief'
'Hij mag met Diks gaan strijden'

Bosz zet 'bijna topscorer van de Eredivisie' terug in defensie: 'Biedt perspectief'

29-07-2015 12:50

Kelvin Leerdam belandde vorig seizoen op een doodlopende weg bij Vitesse, maar trainer Peter Bosz is bereid hem een nieuwe kans te geven. De 25-jarige oud-Feyenoorder mag het opnieuw gaan proberen als rechtsback.

Twee seizoenen geleden fungeerde hij ook als rechtsback en dat ging naar behoren. Afgelopen seizoen werd hem verteld dat hij als middenvelder wordt gezien. Maar daar is Bosz inmiddels op teruggekomen.

"Ik vind dat je duidelijk moet zijn tegen een speler, perspectief moet bieden. Daarom heb ik aan het begin van dit seizoen opnieuw met Kelvin gesproken. Vorig jaar zag ik voor hem de meeste mogelijkheden op het middenveld. Als een loper", legt de oefenmeester uit aan Voetbal International.

"Dat heeft hij ook volledig waargemaakt. Hij had in de winterstop topscorer van de Eredivisie kunnen zijn. Nu hebben we nieuwe jongens voor het middenveld met onder anderen Danilo Pantic, Lewis Baker, Marvelous Nakamba en Sheran Yeini. Dan ga je weer samen kijken waar iemand een kans maakt. Hij mag samen met Diks uit gaan maken wie er op rechtsback gaat spelen."