ADO wil subtop bestormen met Bergkamp-achtige spits: 'Hij heeft bijna zijn klasse'
'Zie dat nog niet gebeuren'

ADO wil subtop bestormen met Bergkamp-achtige spits: 'Hij heeft bijna zijn klasse'

29-07-2015 13:42
5

ADO Den Haag kent een slechte voorbereiding. Alleen Scheveningen en Laakkwartier werden over de knie gelegd, de afgelopen drie oefenduels gingen verloren. De ploeg van trainer Henk Fraser wist in de afgelopen drie oefenpotjes zelfs maar één keer te scoren.

Alle ogen zijn gericht op Michiel Kramer, die zijn droomtransfer naar Baniyas in duigen zag vallen. "Kramer maakte vorig seizoen te weinig echte spitsengoals", zegt oud-voetballer Harry van der Laan tegen het Algemeen Dagblad. "Daar bedoel ik mee: simpele goals. Ze waren bijna allemaal mooi, bijna van de klasse van Bergkamp. En dan ook nog vaak in de slotfase. Echt, die goals maakt hij niet elk seizoen zomaar."

Uiteindelijk wist Kramer zeventien keer het netje te vinden. "Mogelijk gaat hij weg, want voor een spits met zeventien goals achter zijn naam is altijd interesse", weet de oud-spits van onder meer Feyenoord en FC Den Bosch.

ADO begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen PSV, gevolgd door FC Twente (uit), FC Utrecht (thuis) en Ajax (uit). "Dat helpt ADO niet. Liever begin je in eigen huis tegen De Graafschap. Vorig jaar was er een slechte start. Dan krijg je dat men teruggrijpt naar resultaatvoetbal."

"Dan valt er weinig te genieten voor het publiek", gaat Van der Laan verder. "Dat moet nu niet meer gebeuren. Je mag al blij zijn als je in de eerste vier duels één keertje wint. Fans van ADO hebben genoeg gehad van weer een jaar overleven. Ze willen naar de subtop, maar dat zie ik nog niet gebeuren."