Mourinho: 'Toen hij naar United ging was ik bang, hij is een jager in de zestien'
Portugees gaat aan de gang met spits

Mourinho: 'Toen hij naar United ging was ik bang, hij is een jager in de zestien'

29-07-2015 14:42
1

José Mourinho heeft goede hoop dat Radamel Falcao weer de oude wordt. De aanvaller, die een zeer moeizaam seizoen kende op Old Trafford, wordt komend seizoen gehuurd van AS Monaco.

Mourinho gelooft er heilig in dat Falcao bij Chelsea weer de dodelijke afmaker van weleer kan worden. "Toen hij vorig seizoen naar Manchester United ging was ik bang, moet ik eerlijk bekennen", begint Mourinho in gesprek met ESPN. "Hij is een jager in de zestien, iemand die normaliter altijd en overal scoort."

"Dat heeft hij bij al zijn clubs gedaan, dus ik was ervan overtuigd dat hij dat ook in de Engelse competitie zou gaan doen", aldus Mourinho, die geen twijfels heeft over de fitheid van Falcao. "We hebben een uitgebreide analyse op hem losgelaten voordat we een besluit namen. Onze dokter heeft daar veel werk aan gehad. Maar fysieke problemen heeft hij absoluut niet. We kunnen hem weer aan het scoren krijgen."

"Falcao speelde in de Portugese competitie toen ik daar werkte. We verkasten op hetzelfde moment naar Spanje. Ik ging naar Real, hij naar Atlético. En toen ik vorig jaar naar Engeland ging, kwam hij ook weer hierheen. Dus ik ken deze speler heel goed, mag ik wel zeggen", besluit Mourinho.