'Sterk jochie' maakt indruk bij PSV: Hij kan echt een heel grote voetballer worden
"Soms zitten dat soort jongens ertussen, prachtig om te zien"

'Sterk jochie' maakt indruk bij PSV: "Hij kan echt een heel grote voetballer worden"

29-07-2015 15:47
4

Met het vertrek van onder meer Georginio Wijnaldum en Memphis Depay raakte PSV deze zomer flink wat aanvallende kwaliteiten kwijt. Maxime Lestienne en Gaston Pereiro kwamen, maar ook in de opleiding loopt een talent rond dat in staat moet zijn om Depay op te volgen. Steven Bergwijn maakt in Eindhoven een uitstekende indruk.

Medespelers zijn lovend over het spel van Bergwijn, die pas zeventien jaar oud is. Ook Luuk de Jong is lyrisch: "Steven is een jongen met echt heel veel potentie", zegt hij in Voetbal International. "Dat zie je aan hoe hij zich af en toe uit de kleine ruimtes frommelt. Als hij zich nog wat verder ontwikkelt, zijn kwaliteiten nóg beter leert beheersen, dan kan hij echt een heel grote voetballer worden."

Dat zal vooral figuurlijk zijn, want erg lang lijkt Bergwijn niet meer te worden. "Maar vergis je niet, Steven is een sterk jochie", benadrukt De Jong. "Hij heeft snelheid én kracht, dus kan hij in de acties die hij maakt ook nog eens mensen aan de kant zetten. Toen hij zich in de loop van vorig seizoen aansloot bij PSV 1 verbaasde het me weleens dat hij voor zijn leeftijd al redelijk sterk was. Soms zitten dat soort jongens ertussen, prachtig om te zien." Bergwijn maakte in mei zijn competitiedebuut voor PSV, daarnaast speelde hij al zeven wedstrijden (drie goals) voor Jong PSV.