Vertrek bij Ajax: Veel spelers zijn naar mijn afscheidsfeestje gekomen, mooi
"Einde Ajax, einde verhaal"

Vertrek bij Ajax: "Veel spelers zijn naar mijn afscheidsfeestje gekomen, mooi"

29-07-2015 17:58
7

Ricardo Kishna kan weer vooruitkijken. Na dagenlang getouwtrek tussen Ajax en SS Lazio rondde de 21-jarige aanvaller woensdag zijn transfer naar Italië af.

En daar is Kishna maar wat blij mee. Het vertrek uit Amsterdam zat er al een tijdje aan te komen. "Die laatste periode bij Ajax had ik een heel dubbel gevoel", vertelt hij aan Voetbal International. "Je weet dat het bijna klaar is, de laatste week was ik al niet meer bij de training en de Open Dag. Aan de andere kant wil je zo fit mogelijk aan je nieuwe klus beginnen."

Kishna onderging het naar eigen zeggen allemaal 'vrij rustig'. "Ik kan emotioneel zijn, maar ook heel nuchter. Dat laatste gebeurde rond mijn afscheid van Ajax. Ik ben wat spullen gaan ophalen, heb de spelers gedag gezegd en wegwezen. Einde Ajax, einde verhaal. Tijd voor een nieuw verhaal. Dat klinkt kort en zo ging het ook. Veel spelers zijn naar mijn afscheidsfeestje gekomen, dat was mooi, een bevestiging ook dat het wat dat betreft goed zat."

"En daarna schakel je om", vervolgt de buitenspeler, die bij Lazio een aantal landgenoten tegenkomt. "De hele week voor mijn vertrek naar Italië heb ik contact gehad met Stefan de Vrij, mijn nieuwe ploeggenoot. Hij helpt me fantastisch om mijn weg te vinden in Rome. Of het nou om informatie over een huis of een auto of een contactpersoon gaat, ik kan alles aan hem vragen. Echt een topgozer, Stefan."