'Willems en oud-Ajacied op nominatie voor toptransfer naar Barcelona'
Geruchten in Spanje

'Willems en oud-Ajacied op nominatie voor toptransfer naar Barcelona'

29-07-2015 18:28
16

Jan Vertonghen en Jetro Willems worden gevolgd door FC Barcelona. Dat claimt El Mundo Deportivo, dat een lijstje van liefst vijftien kandidaten heeft opgesteld.

Het is geen geheim dat Barça zich in de komende weken nog wil versterken met een nieuwe verdediger. Het liefst ziet Luis Enrique, trainer van de Catalaanse grootmacht, een stopper komen, maar door het nakende vertrek van Adriano heeft een nieuwe linksback de hoogste prioriteit in Camp Nou.

Vertonghen en Willems komen voor die plek in aanmerking. Tottenham Hotspur en PSV, de clubs van respectievelijk de Belg (28) en Nederlander (21), hebben echter nog geen bod ontvangen. Ook Alberto Moreno (Liverpool), Alex Sandro (FC Porto), Mattia De Sciglio (AC Milan) en Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg) worden in één adem met Barça genoemd.

Het is de vraag of de berichten op de waarheid berusten. De Catalaanse krant maakt er gedurende de transferperiode een sport van om tal van namen aan Barça te linken. Ook het feit dat de lijst uit liefst vijftien spelers bestaat, wekt niet de indruk Vertonghen en Willems op een transfer hoeven te rekenen.