Dat is rampzalig voor die jongen. Een menselijk drama, hij is heel verdrietig
"In afwachting daarvan traint hij vooralsnog gewoon met ons mee"

"Dat is rampzalig voor die jongen. Een menselijk drama, hij is heel verdrietig"

29-07-2015 18:39

Telstar reageert geschrokken op de beschuldigingen aan het adres van Kevin van Essen. De speler van de Jupiler League-club is betrapt op het gebruik van doping, zo bracht de Dopingautoriteit van de KNVB woensdagochtend naar buiten.

Na afloop van de competitiewedstrijd tussen Telstar en Helmond Sport (8 mei 2015) is bij een dopingcontrole furosemide aangetroffen. De stof zit in plaspillen en kan worden gebruikt om doping te maskeren. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft aangifte gedaan bij de tuchtcommissie en die bepaalt of er een straf volgt.

"In afwachting daarvan traint hij vooralsnog gewoon met ons mee en zou hij eventueel kunnen spelen", aldus Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar, tegen RTV Noord-Holland. Van Essen wordt in het ergste geval twee jaar geschorst. "Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Ik lees dat ook op internet en dat is rampzalig voor die jongen."

De Waard kan zich niet voorstellen dat Van Essen met voorbedachten rade doping heeft gebruikt. "Dit is een menselijk drama. Hij is heel verdrietig. Het is een jongen waar ik mijn hand voor in het vuur steek."