Ajax verhuurt 'jackpot': 'Ja, ach. Het is een talent. Hij heeft iets speciaals'
"Daar word ik zo moe van"

Ajax verhuurt 'jackpot': 'Ja, ach. Het is een talent. Hij heeft iets speciaals'

29-07-2015 19:41
3

Willem II heeft dit seizoen de beschikking over misschien wel het grootste talent van Nederland. Richairo Zivkovic speelt in Tilburg en daar is Jurgen Streppel blij mee.

Willem II huurt het achttienjarige talent voor een jaar van Ajax en troefde een groot aantal clubs af. "De jackpot? Ja, ach. Het is een talent. Dat moet nog wel tot wasdom komen", reageert de trainer van de Tilburgers in gesprek met de NOS. "Ik wil niet dat de er veel druk bij één speler ligt. Dat is nergens voor nodig. We doen het met z'n allen en niemand kan het in z'n eentje volgens mij."

Zivkovic bouwde in Amsterdam een twijfelachtige reputatie op. Streppel: "Daar word ik zo moe van. We zijn er in Nederland heel goed in om een stempel op iemand te drukken. En daar kom je dan nooit meer vanaf. Ik vind het heel fijn om met dat soort gasten te werken. Ze hebben iets speciaals, een rauw randje. Ik was zelf vroeger ook niet de makkelijkste."

Streppel, Zivkovic en Willem II openen het seizoen over ruim een week met een loodzware serie. "De nummer één tot en met nummer vier", doelt Streppel op Vitesse, Ajax, AZ en Feyenoord, waarbij hij kampioen PSV overigens over het hoofd ziet. "Maar goed, je krijgt ze allemaal." Met een knipoog: "Als we na vijf wedstrijden bovenaan staan, doen we mee om het kampioenschap."