Van den Brom zorgt voor verbazing in persruimte: Ik hoop dat hij speelt
"Dat respect voor grote voetballers is typisch Turks"

Van den Brom zorgt voor verbazing in persruimte: "Ik hoop dat hij speelt"

29-07-2015 20:12
4

John van den Brom kijkt uit naar het treffen met Istanbul Başakşehir in de derde voorronde van de Europa League. Eén van de favoriete spelers van de AZ-trainer maakt bij de Turken de dienst uit.

Van den Brom hoopt op het meespelen van Emre Belozoglu, wat tot lichte verbazing onder de Turkse journalisten leidde. "Hij is een grote ster. Misschien niet als trainer, maar als voetballiefhebber hoop ik dat hij speelt", aldus de trainer op clubsite van de Alkmaarders. "Dat respect voor grote voetballers is typisch Turks, overal speelt wel iemand die wat voor het Turkse voetbal heeft betekend."

"Ik ben morgen tevreden met een goed resultaat en helemaal als dat op een goede manier gebeurt. Een manier die bij mij en AZ past. Je weet dat je thuis de heilige nul in het voetbal moet proberen te houden. Als je daarnaast dan ook nog kan scoren, betekent het dat je wint en een goede uitgangspositie."

Van den Brom ziet dus kansen tegen de Turkse bezoekers. "Ik denk dat de nummer drie van Nederland normaal gesproken redelijk in balans is met de nummer vier van Turkije. Wij kijken uit naar deze wedstrijd. We hebben een nieuw team met vooral jonge spelers, die zo gretig zijn als wat. We onderschatten Istanbul zeker niet, maar ik durf te zeggen dat we klaar zijn voor deze wedstrijd. Ik schat de kansen op fifty-fifty."