'Veel beweging' rond Feyenoord-spits: Twee opties: verlengen of vertrekken
"Op een leeftijd is dat hij wekelijks moet spelen"

'Veel beweging' rond Feyenoord-spits: "Twee opties: verlengen of vertrekken"

29-07-2015 20:43

Mitchell te Vrede zit in een lastig parket bij Feyenoord. In De Kuip heeft de 23-jarige spits geen uitzicht op speelminuten, terwijl zijn contract over een jaar afloopt.

De optelsom is snel gemaakt, maar een vertrek bij Feyenoord is ondanks de interesse van onder meer NAC Breda (nog) niet aanstaande. "Het is nu juli, er is nog tijd zat", neemt zaakwaarnemer Edward Burleson gas terug in gesprek met Voetbal International.

"Mitchell zelf maakt zich ook niet te druk, hoewel hij wel op een leeftijd is dat hij wekelijks moet spelen. Als je kijkt naar zijn statistieken, zijn die niet slecht. Er is altijd veel beweging rond Mitchell. Als hij een trainer treft die vertrouwen in hem heeft, kan hij nog veel meer bereiken."

In de winter kon Te Vrede al vertrekken bij Feyenoord, maar de Rotterdamse club ging toen voor een transfer liggen. "Feyenoord was heel stellig: Mitchell mocht niet vertrekken. Dat hebben wij dan maar te accepteren."

"Hoe zijn situatie nu is, weten we eigenlijk niet", tast Burleson in het duister. "Feyenoord heeft nog niet laten weten wat de plannen zijn. Mitchell heeft nog een eenjarig contract, dus er zijn twee opties: verlengen of vertrekken."