'Geven ze Veltman, Sigthórsson en Hendrix dispensatie. Het is één grote lachfilm'
"Tuurlijk joh"

'Geven ze Veltman, Sigthórsson en Hendrix dispensatie. Het is één grote lachfilm'

29-07-2015 21:12
20

Marco Boogers heeft geen goed woord over voor het reilen en zeilen van de KNVB. De voetbalbond maakt misbruik van het Nederlandse voetbal, meent hij.

De technisch directeur van FC Dordrecht wordt naar eigen zeggen te pas en te onpas op de vingers getikt door de KNVB. "Eén voetbalfamilie? Het is om te lachen. Eerst zijn ze je vriend, dan springen ze op de volgende bagagedrager, zijn ze weer hoger in rang, kunnen ze weer meer verdienen, en dan douwen ze een mes in je rug", vertelt Boogers aan Voetbal International.

"Ik zal een voorbeeld geven. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, weet dat het meespelen van beloftenteams in de Jupiler League competitievervalsing is. En dan heeft de KNVB eindelijk regels bedacht over het meespelen van voetballers uit het eerste met de beloften, geven ze Joël Veltman, Kolbeinn Sigthórsson en Jorrit Hendrix die al vijftien wedstrijden in het eerste team hebben meegedaan ineens dispensatie."

Boogers is zwaar geïrriteerd. "Tuurlijk joh, stel er nog negen op met dispensatie. En maar volhouden dat het geen competitievervalsing is. Echt, het is één grote lachfilm. Maar ik kan roepen wat ik wil, ze komen er toch mee weg", vervolgt de td, die nog een voorbeeld aandraagt.

"Hoe kan het dat Ajax en PSV acht miljoen euro televisiegeld krijgen en wij maar anderhalf miljoen? Omdat ze een grotere club zijn? Wat kan mij dat nou schelen? Nee, dit is absoluut geen Calimero-gedrag. We spelen toch hetzelfde spelletje en we zitten toch in dezelfde divisie? Het geld dat er is, moet je gewoon delen door achttien clubs. Jij zegt dat het met een puntensysteem wordt bepaald, maar wie heeft dat bedacht? De KNVB en de grote clubs, want zij bepalen in principe alles wat er in het voetbal gebeurt."